Möbler som passar i växthusmiljöer.

Blått bord och stolar i växthus
Det har varit varit mycket möbler den senaste tiden tack vare Designveckan som precis avslutats. Eftersom ämnet är aktuellt fortsätter vi att frossa i möbler och inredning, nu med fokus på växthus.
Designveckan i Stockholm har precis avslutats och även om det mesta har ägt rum på olika digitala plattformar i år eller kanske just därför, så finns det att hitta massor av inspiration att ta del av och inspireras av, även för oss som är växthusintresserade.
Hemmakontor och soffbord i trä.
Designföretaget Swedese är en av de många företag som visat möbelnyheter i veckan. Vi gillar det lilla skulpturala bordet som designern Sakari Hartikainen skapat för företaget. Till vänster en sober hemmakontorsmiljö. En extra eloge till Tina Hellberg som skapat och färgsatt alla miljöer för företaget. Foto: pressbild från Swedese.
Vi säljer ju växthus men eftersom processerna är långa så lär vi känna våra kunder bra. Inredningen är ett särskilt kapitel som vi under resans gång får många frågor om. För oss är det både bra och väldigt kul att hålla ett öga öppet för vad som pågår i branschen. Att livet med växthus berör ämnen som arkitektur, design, hälsa och odling är det som gör det här ämnet så spännande.
Växthusmöbel uppifrån.
En blandning av ute och inne - så kan man kort beskriva växthusmiljön. Valet äv möbler ska stämma med personlighet, plats och miljö.
Vi säljer ju växthus men eftersom processerna är långa så lär vi känna våra kunder bra. Inredningen är ett särskilt kapitel som vi under resans gång får många frågor om. Det är bra och kul att hålla sig uppdaterad.
Människor runt ett bord i växthus.
En möbel som vi gillar är Overlap som skymtar på bilden ovan. Den är producerad av det danska möbelföretaget Skagerak.

Många väljer möbler som de fyndat i andrahandsbutiker. Men de som söker något annat än den bohemiska känslan som de ofta bidrar med, kliar sig i lite i huvudet och undrar vad de ska satsa på.

Växthusmöbel och korgar.
En bild från när vi hade möblerat med ett gammalt franskt träbord i växthuset. Lägg märke till baguettlådan i framkanten. Det matchades med lagom höga rottingstolar. Till möbeln hörde bänkar som likande kyrkbänkar. Dessa var perfekta längst träväggen som vi har i växthuset som insynsskydd.
Eftersom det handlar om ett utrymme där utomhus möter inomhus så kan vara svårt att hitta passande möbler som stämmer med den eftersträvade stilen man vill åstadkomma. Utemöbler kan kännas lite väl trädgårdslika och vanliga möbler som är vackra inomhus är varken praktiska eller rätt i den fuktiga växthusmiljön.
Rottinggrupp framför växthus.
Rottingmöbler använder vi mycket, både utanför och inne i växthuset. Dessa kommer från Ikea.
Vårt växthus i Nacka försöker vi förändra regelbundet, lika mycket för att inspirera oss själva som för att ge tips till alla som besöker det. Ibland möblerar vi med auktionsfynd och ibland är det betong som är grejen. Idag står det ett handgjort furubord och rottingstolar där inne tillsammans med arbetsbänkar, braskamin, fårskinn och plädar att svepa om sig, regniga sommarkvällar såväl som vinterdagar.
Växthusinteriör i pulpetväxthus.
Det här Svenskt Tenns rottingmöbel som är designad av Josef Frank och som fortfarande tillverkas i Gamla Stan.
I det här inlägget presenterar vi ett antal möbler som vi har fastnat för under årens lopp och som vi tycker fungerar i växthusmiljö. Vissa har vi testat själva medan andra är idéer som vi fått från växthusvänner runt om vi Skandinavien.
Dukat bord i grått växthus.
Elektriskt eller naturligt ljus kombinerat med fotogen- och stearinljus är frågan. Sanna och Oscar Fyring Liedgren har satsat på fotogen i sitt väsxthus. Metallstolar med tillhörande bord passar fint i växthusmiljön samtidigt som det är ett hållbart material som tål slitage. Med lite tur kan liknande fyndas på aktioner och lopphadlar.

Belysningen är ett kapitel för sig. Vissa väljer att sätta upp industrilampor, medan andra väljer lampor i modernare stil. Eva Halfwordson använder stearinljus och fotogenlampa men är ständigt på jakt efter den ultimata belysningen.

Svante Öquist, som är en av våra ambassadörer, har en egen stil i sitt växthus som är inspirerande. Han uppdaterar regelbundet inlägg på sidan som vi kallar för ”Livet i växthuset” och den stora vita bollen som han och maken Niclas satt upp som belysning i växthuset matchar fint alla myrtenbollar som de vinterförvarar i huset när temperaturen tillåter. Som tidigare chefredaktör för Elle Decoration, så har Svante också mycket erfarenhet från designvärlden vilket är inspirerande.

En arbetsbänk av något slag är en oslagbar möbel i växthuset. När det inte används för odling kan det bli ett buffébord eller sidebord.
Här är en annan arbetsbänk med lådor, hyllor och stenskiva.
Den så populära dagbädden har här hittat hem enligt oss. Växthuset är nog den ultimata platsen för den här möbeln, användbar som sittplats eller för vila. Den här kommer från Granit.
Så här ser det ut i visningsväxthuset nu. Vi har låtit en snickare tillverka bord och bänkar i furu som vi oljat. Runt bordet har vi placerat vackra rottingstolar. De går att flytta runt och använda på olika sätt i växthuset. Att rottingmaterialet är lätt är en stor fördel i växthuset som är en plats där man gör olika saker på liten yta, vilketet innebär att möblerna åker runt mycket.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.