”Galleriet Glädjehuset”-växter & design i växelbruk.

violetta violer i aluminiumfat.
Midvintern har under några veckor haft vårt växthus i ett järnhårt grepp. Så till den grad att vi nödgats evakuera hela ”familjen Myrten” och övriga övervintrare. Allt utom ett fikonträd med rötter på Bornholm.
Fikonträd sägs ska klara en del och det är ett spännande experiment. I väntan på islossning ger vi ändå inte upp växthuslivet. Vi är trots allt beroende! Försedda med utflyktskorg, kaffetermos, fika och själva iklädda fleece från topp till tå, finns det annat än växtlighet att njuta av – design! Designföremål som annars är ”ett med grönskan” …
Växthus täckt med snö och is.
Efter nätter med fortfarande sträng kyla dyker det varje morgon upp spektakulära isrosor i nya formationer. Rent hisnande. En riktig konst-och designupplevelse bidrar också dagsmejan med under soliga eftermiddagar. Ljudet av takdropp och talgoxars sång är rent balsamiskt för frusna vintersjälar.
Runda glasvaser med pip.
Kjell Blombergs ”Blomkulan”, en klassiker från Gullaskruf, är som gjorda för att lyfta estetiken till hittills oanade höjder, även utan blommor, i ett vinterevakuerat växthus.
Ett signerat exemplar av Signe Persson-Melins ”Sigill” är det egentligen mera vits med – tomt och uppställt så här. Varför dölja Signes signatur och hennes alldeles egna sigill, den stiliserade flundran, under växtlighet?
Violer i kruka.
Trots allt dröjer det inte många veckor innan känslan är den här …
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *