Att se och göra på Nordiska Trädgårdar

En visningsträdgård med björkstammar och skogskänsla från trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar.
En visningsträdgård med björkstammar och skogskänsla från trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar.
Ska du ta dig till trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i veckan? Här får du våra tips på vad som kan vara värt att kika lite extra på.

I dag börjar Nordiska Trädgårdar. I och med att mässan öppnar kan man konstatera att trädgårdssäsongen är igång. Vi har valt att inte ställa ut i år. Men vi kommer definitivt att finnas på plats för att del av vad som händer i trädgårdsbranschen och undersöka om vi hittar några av de trender som vi spådde om i ett tidigare inlägg.

Nordiska trädgårdar äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö och det är ett evenemang som samlar både branschfolk och trädgårdsentusiaster. Vi kommer att hålla utkik efter guldkornen och ber att få återkomma med en rapport i ett senare inlägg. Men här listar vi några av de höjdpunkter som är värda att spana lite extra på.

  1. Visningsträdgårdarna brukar vara sevärda och alltid är det någon som sticker ut lite extra. Det är redan några som svävat förbi i instagramflödet, som vi hoppas på.
  2. Trädgårdsjournalisten Ulla Molin – en stor inspirationskälla. Föreläsning av trädgårdsarkitekten Ulf Nordfjell som skapat två visningsträdgårdar på den berömda trädgårdsutställningen Chelsea Flower Show i London. Föreläsningen äger rum på Pelargonscenen i hall C kl 10.30-11 den 6 april.
  3. Är livet på gården Djupadal så härlig som den verkar? Marie och Gustav Mandelmann i samtal med Ann Fredlund som är chefredaktör på Allt om Trädgård. Samtalet äger rum på scenen Ätbart kl 11 – 11.30 den 6 april
  4. Svenska örtsällskapet och Lisbeth Flising presenterar unika örter och kandidaterna som odlat dem. Tyvärr krockar detta med Ulf Nordfjells föreläsning kl 10.00, så här får man välja. Det här eventet äger rum på scenen Botanisera den 6 april.
  5. Karin Eliasson är trädgårdsmästare och författare till boken Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs där hon också varit konstnärlig ledare. Möt henne på Pelargonscenen kl 13.30 den 6 april.

Här hittar du övriga programpunkter på mässan.

Text: Helena Kaasik, foto: Nordiska Trädgårdar/Stockholmsmässan

En reaktion på “Att se och göra på Nordiska Trädgårdar”

  1. Pingback: Vad Sweden Green House såg och upplevde på Nordiska trädgårdar 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.