Attefall plus – några av de växthus vi bygger nu.

Grått växthus med sadeltak
Ibland undrar vi om vi inte har det bästa jobbet i världen som får träffa alla dessa sköna passionerade växthusmänniskor med olika önskningar och idéer och sedan se drömmarna realiseras. Heja er! Här är några av de större attefallshusen (och ett mindre) vi byggt på senaste tiden.

För en tid sedan ändrade Boverket reglerna för hur stor komplementbyggnad gemene man får bygga i sin trädgård från 25 till 30 kvadratmeter. Det har gjort att många fler satsat på att bygga större växthus. Kanske har även vårt mantra - "Du ångrar aldrig ett för stort växthus, däremot ett för litet"- satt sig hos våra kunder.

Det ska sägas att det mindre attefallshuset på 25 kvadratmeter är väldigt fin i sina proportioner och en alldeles förträfflig storlek som kan vara det bästa valet beroende på hur det ser ut på platsen där det ska stå. Men för den som har utrymme och möjlighet att lägga till 5 kvadratmeter i runda slag, är det så klart fördelaktigt, särskilt om du både vill satsa på odling och skönt häng med vänner och familj. Här är ett helt gäng med växthus modell attefall plus med sadeltak som vi rest i trädgårdar den senaste tiden i vårt avlånga land. Ett mindre är med också så att ni får se skillnaden, om ni alls ser någon?

Växthusbygge framför rött hus.
Familjen Dellborg hade redan ett växthus som de bestämt sig för att ersätta med ett växthus i trä från oss. De sökte ett växthus som passade bra in i kulturlandskapet i Sörmland där deras bostad och trädgård på 8000 kvadratmeter är belägen. Vill du följa familjen och deras liv på landet så kan du läsa mer på bloggen Monica på Mora.
Två män framför växthusbygge.
I en talldunge i undersköna Dalarna blir det här växthuset på 4,3 x 6,9 meter (som är de vanliga måtten på ett sådant här växthus) strax helt klart. Bara härom dagen blev kaminen installerad. I det här växthuset har vi också monterat isolerglas i taket. Det är ett smart grepp för att höja temperaturen då det är uppåt som värmen stiger. Genom att "bara" sätta det tjockare glaset i taket så går inte den härliga känslan som enkelglaset medför förlorad, det vill säga känslan av att ute och inne smälter ihop. Följ projektet och livet i en dalaträdgård på Instagram under namnet @dalaträdgården.
Festlätt par framför växthus.
För familjen Kalén i Luleå var det viktigt att bygga ett hus som både passar bostad och klimat. Det snöar ju en del vintertid i Norrland. De hittade oss via sociala medier och resten är som man brukar säga historia.
Vitt växthus med sjöutsikt.
Nästa skönhet är det här som vi byggt i Motala som har sjöutsikt till en familj som driver olika verksamheter. Bland annat driver de en webbshop som heter Elsas hem. Växthuset har de tänkt att använda som njutningsrum tillsammans med vänner och familj. Därav har familjen Siggesson valt bort fasta odlingsbäddar. I stället tänker de odla i krukor. En kamin ska installeras och det återstår forfarande lite att fixa, framför allt utanför växthuset. Men de väntar också på en leverans med rottingmöbler och med sagt så kan i alla fall vi föreställa oss hur snyggt det kommer att bli när allt är på plats.
Växthus med sadeltak.
Ett växthus som poolhus. Tror inte att det är så den här familjen i Saltsjö Duvnäs strax utanför Stockholm har tänkt använda det sitt växthus i storlek attefall plus, men det ligger fint placerat strax intill den stora poolen. Så det går ju alltid att värma sig framför brasan i växthuset bland tomaterna efter ett dopp.
Golvläggning i grönt växthus.
Det gröna växthuset som ganska snart är helt klart står i trädgården hos familjen Magnusson i Göteborg. Det är några saker som är speciella med det här växthuset; storleken till att börja med. Det är byggt i måtten 3,5 x 6,9 meter. Det här är alltså det något mindre attefallshuset, lika långt men något smalare. Gracilt och vackert, eller hur? Vi önskar också att vi kunde visa närbilder på det snygga tegelgolvet och odlingsbäddarna i cortenstål. Grunden som är byggd med en strukturerad yta gör att helhetsintrycket sticker ut trots att det är ett växthus i standardmått.
Vitt växthus vid rododendronbuske.
Här är ytterligare ett attefallshus plus som snart är klart. Vi är nyfikna på hur grunden har blivit för i rutorna som syns på bilden har det nu tillkommit tegel. Det är en variant som vi inte sett tidigare men vi ska försöka att återkomma med det färdiga resultatet så snart som möjligt.
Vi skulle fått bilder från ytterligare ett växthus som vi byggt norröver. Men det har blivit en miss i kommunikationen så vi får återkomma med det i ett separat inlägg. Håll utkik och håll till godo med dessa så länge. Vi vill passa på att tacka alla härliga kunder som så generöst bidragit med bilder mitt i slutfasen av semestern.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.