Rutig blomfavorit för växthus och trädgård.

kungsängslilja, tulpaner och pärlhyacinter i växthusets upphöjda jordbäddar.
Kungsängsliljan börjar dyka upp i blomsterbutikerna och vi på Sweden Green House planterar gärna den här ängsväxten i växthusets jordbäddar. Ett tips är att blanda den med andra lövkläxter så att man får en ängsliknande lökplantering.
Det här är en av våra favoritväxter och glädjande nog börjar kungsängsliljan faktiskt dyka upp i blomsterbutikerna nu. När vi hade vårt öppna växthus i söndags hade vi planterat dem i de upphöjda jordbäddarna. Om man blandar med tulpaner och andra lökväxter, såsom pärlhyacinter får man en äng av lökväxter i växthuset.
Kungsängsliljor blandat med vita pärlhyacinter, små låga tulpaner och kryddväxter av olika slag förgyller växthusets upphöjda jordbäddar så här års.
Kungsängsliljan är med sina rutiga kronblad en väldigt vacker växt. Egentligen är det en ängsväxt och det största vilda beståndet hittar man på Kungsängen strax utanför Uppsala. Det är också Upplands landskapsblomma.
Men den trivs även utmärkt i trädgården så när de exemplar som du har planerat i växthuset blommat över kan du med fördel plantera ut dem på en lämplig plats i trädgården. De trivs i väldränerad, fuktig jord på en solig eller halvskuggig plats. När de vissnat ner efter blomningen kan man gödsla dem med till exempel lite benmjöl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.