Växthuset på Millesgården – så blev det.

Vitt växthus vid fontän.
Nu är pulpetväxthuset rest och utställningen om Stig Lindberg invig. Det finns alltså många anledningar för att ta sig till Millesgården nu.
Härom veckan berättade vi om att vi åter igen har blivit inbjudna att närvara med ett växthus på Millesgården. Nu är växthuset rest och utställningen som speglar formgivaren och konstnären Stig Lindbergs liv invigd.
Det går inte att ta miste på Stig Lindberg kreativitet och skaparlust. Mest känd har han kanske blivit för bruksporslinet som kom till under 50- och 60-talet. De blev snabbt folkkära och bar namn som Berså, Salix och Prunus. I växthuset är det framför allt mönstret Berså som dominerar.
Formgivaren Stig Lindberg.

Oftast visar vi våra växthus med pulpettak byggda mot husfasader. Men nu står det fritt i parken på Millesgården vilket visar att det är en modell som passar precis lika bra som fristående. Vi brukar också föreslå den här modellen för de som vill ha en bostad med modernare uttryck. Men faktum är att det kan passa lika bra till ett hus i en mer klassisk stil. Om du är nyfiken på våra växthus med pulpettak så finns det flera goda anledningar att besöka Millesgården på Lidingö nu.

Utställningen pågår ända till 30 januari år 2022.

Formgivaren Stig Lindberg.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *